Βιογραφικο

Αρχική   /   Βιογραφικό

Μαρία Περπερίδη, MSc, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Κα Περπερίδη φοίτησε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου για 4 χρόνια και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της συνέχισε για άλλα 2 χρόνια όπου και έλαβε τον Μεταπτυχιακό της τίτλο.

Έχει πραγματοποιήσει 2 ερευνητικές μελέτες. Το 2003-2004 την πτυχιακή της εργασία με τίτλο «Παρέμβαση και Διατροφική Αξιολόγηση σε αθλητές υψηλού επιπέδου του υγρού στίβου» και το 2005-2006 την μεταπτυχιακή της διατριβή με τίτλο «Η επίδραση της δίαιτας και της άσκησης στα ενδομυϊκά λιποειδή σε διαβητικούς ασθενείς».

Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε κυρίως με αθλητές του υγρού στίβου, παχύσαρκους ενήλικες, διαβητικούς αλλά και παχύσαρκα παιδιά.

Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης απέκτησε κλινική εμπειρία και πιο συγκεκριμένα στο Γενικό νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς (Γαστρεντερολογική κλινική, Πλαστική και Μ.Ε.Θ), στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» (Παιδιατρική κλινική) και στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός (Καρδιολογική, Νεφρολογική, Νευρολογική, Διαβητολογική κλινική και εξωτερικά ιατρεία παχυσαρκίας).

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών συνεργάστηκε ως διαιτολόγος με την διαβητολογική κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πρόγραμμα παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Από το 2006 διατηρεί νόμιμο διαιτολογικό γραφείο στο Μεσολόγγι, τον τόπο καταγωγής της. Παράλληλα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον αθλητικό όμιλο «Τρικούπης» ενώ είναι καθηγήτρια στο μάθημα της Διατροφής, στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συνεργάζεται και αρθρογραφεί για το μεγαλύτερο portal Διατροφής στην Ελλάδα και την Κύπρο, το MedNutrition.gr αλλά και για το δικό της blog ideesdiatrofis.blogspot.gr.

Είναι ενεργό μέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ,ΑΔΥΝΑΤΟΣ,ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ; ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΟΥ;

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ

Άρθρα

Στόχος είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής.

Ελληνικός καφές: ιδανικός για τη διατροφή σας

Ελληνικός καφές: ιδανικός για τη διατροφή σας

Δυσκοιλιότητα: Ένα πρόβλημα του σύγχρονου τρόπου ζωής!

Δυσκοιλιότητα: Ένα πρόβλημα του σύγχρονου τρόπου ζωής!

Διατροφική ενίσχυση κατά τη διάρκεια του αγώνα

Διατροφική ενίσχυση κατά τη διάρκεια του αγώνα

Διατροφικές Οδηγίες για την Περίοδο των Εξετάσεων!!

Διατροφικές Οδηγίες για την Περίοδο των Εξετάσεων!!